Bursać za N1: Za većinu smrti bi trebale odgovarati vlasti na svim nivoima

Dan uživo 06. apr 202117:05 > 20:03 5 komentara
N1

Dragan Bursać, novinar i kolumnista, za N1 je govorio o odgovornosti bh. vlasti za nenabavku vakcine protiv koronavirusa.

“Prva stvar je da od trenutka kada je bila mogućnost da se nabave vakcine, za većinu smrti posle bi trebale odgovarati vlasti na gotovo svim nivoima. Treba da snosi odgovornost jer nije nabavila vakcine. Mislim da to treba istjerati do kraja”, istakao je.

Dodaje da postoji još jedna bitna stvar što se tiče masovne imunizacije, da se desi kao u Srbiji da ostane viška vakcina zbog antivaksera.

“Onog trenutka kad sve vakcine budu dostupne, kada imunizacija bude na “dobro jutro”, vidjećemo šta će se desiti u realnosti”, kazao je Bursać i pojasnio:

“I velike svjetske nacije koje imaju razvijen obrazovni i zdravstveni sistem susreću se sa tim, a mi na Zapadnom Balkanu tek ćemo imati problem. Bez masovne vakcinacije nema kolektivnog imuniteta. Ukoliko se sredstva informisanja i zdravstveni radnici ne naprave desant naučnog znanja, imaćemo nesagledive posljedice.”

Komentarisao je kritike na račun ljudi iz BiH koji su se otišli vakcinisali u Srbiju.

“Svako ko kaže da je čovjek koji je u drugu državu otišao po lijek ili vakcinu izdao državu je sociopata. Nema tu govora ni o kakvoj izdaji. Samo živ čovjek može pomoći svojoj zajednici, mrtav čovjek teško”, istakao je.

Na pitanje o dodjeli ključeva Grada Banjaluke predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Bursać je kazao da ne zna da li da se smije ili da plače.

“Dijeliti te ključeve političkim ličnostima i to političarima na vlasti je u najmanju ruku nesuvisla stvar. Ako Banjaluka kao drugi grad po veličini u BiH nema nijednu osobu u gradu ili okolini, kulturnog radnika, sportistu, privrednika ili ekonomistu koji je zaslužio tu nagradu, onda kuku i Banjaluci i okolini”, kazao je i dodao:

“Taj ključ Grada Banjaluke je očigledno jedna trubadurska politička kvazi-institucija koja sama sebi skače u usta sa takvim odlukama.”

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare