Čampara odbrusio SNSD-u: Nezamisliva histerija. Prošla su vremena kada su imali partnere koji bespogovorno šute

Vijesti 03. okt 202315:26 2 komentara
N1

Aljoša Čampara, izaslanik u Domu naroda FBiH (NiP) oglasio se na svom zvaničnom Facebook profilu o trenutnim trzavicama na političkoj sceni.

“Nezamisliva histerija i strah vladaju SNSD-om nakon što se ministar vanjskih poslova i predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković vratio iz posjete Sjedinjenim Američkim Državama. Cijela bulumenta SNSD-ovaca, uključujući i predsjednika ove stranke oglasila se ovim povodom. Treba ih razočarati, pa otvoreno reći da su i histerija i strah opravdani!”, naveo je Čampara.

Čampara odbrusio SNSD-u: Nezamisliva histerija. Prošla su vremena kada su imali partnere koji bespogovorno šute

Potom je dodao:

“Godinama bh. entitet RS za lobiranje izdvaja ogromne sume novca na štetu Bosne i Hercegovine, a na kraju završe na crnoj američkoj listi I shvate da je sve bilo uzalud. Prije Konakovića malo je poznato da je neko od Bošnjaka imao niz tako zapaženih sastanaka sa visokorangiranim političarima i opinion-makerima. Do sada je ekskluzivitet lobiranja po SAD-u pripadao Dodiku, a danas su im Sjedinjene Američke Države tako daleko da o njoj mogu čitati samo iz saopćenja za javnost ministra vanjskih poslova BiH.”

Između ostalog, dodao je kako su prošla vremena kada je SNSD imao partnere u vlasti koji su bespogovorno šutili na antidržavno lobiranje i sve to pratili iz fotelja u Sarajevu.

“Došlo je vrijeme da se čuje glas Bošnjaka za stolovima za kojima se donose važne odluke. Više se neće lobirati na rušenju države Bosne i Hercegovine i više se neće iznositi neistine o Bosni i Hercegovini! SAD su naš najvažniji vanjskopolitički partner. Treba se navikavati da će posjete biti česte, a ako treba i duže od ove koja je sada bila. I na kraju – što se tiče veza SNSD-a i njima bliskih saradnika iz svih sfera života sa Sjedinjenim Američkim Državama, ostalo je samo da čekaju američku crnu listu. To je veza koja će sigurno “jačati”. Jedan po jedan srest ćete se svi…”, naveo je Čampara na društvenim mrežama.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad