Čelik: Mioković je blokirao rad Parlamenta otkako je došao, on je poslušnik HDZ-a

Vijesti 26. sep 202418:03 > 20:07 0 komentara

Zašto je tražio smjenu predsjedavajućeg Zastupničkog doma FBiH? Ima li dokaze za optužbe koje iznosi? Mogu li zastupnici i delegati u Federaciji biti efikasniji? Pitali smo Mirzu Čelika, zastupnika u Federalnom parlamentu.

Čelik kaže da je Mioković blokirao rad Parlamenta FBiH otkako je došao.

“Mioković je, otkako je došao, blokirao rad Parlamenta FBiH. Parlamentarci imaju privilegiju da odmaraju po dva mjeseca, mi nismo odmarali jer smo radili na aktuelnim političkim pitanjima za građane BiH”.

“Kolega krši taj Poslovnik. Propisano je da se sjednice održavaju jednom mjesečno. Imamo najave, imamo deficit u budžetu”, kaže Čelik i dodaje da se udovoljava političkoj trgovini.

“Oni se boje teških pitanja. Učinjeno je sve da se udovolji političkoj trgovini”.

Optužbe za mešetarenje?

Čelik je potom govorio i o optužbama za “mešetarenje” koje je iznio.

“Mešetarenje je politička korupcija. Ja sam pustio njegov audio snimak kada je kazao da neće glasati za pojedinačno odnosno dostavljanje bilo kojeg kandidata u proceduru bez liste uspješnih kandidata, najmanje tri koja su prošli taj izbor. To su njegove izjave, nisu moje. On ne bi sjedio danas na mjestu predsjedavajućeg da nije digao ruku i u komisiji i u PD za imenovanje sudije Ustavnog suda”.

“Učinilo mi se da se kompromituje taj izbor sudaca u Ustavni sud”, dodao je.

Još ističe da Mioković treba “skupiti hrabrosti i zakazati redovnu sjednicu”.

“MIoković treba skupiti hrabrosti i zakazati redovnu sjednicu i da se jedna od tačaka koje stoje u njegovoj ladici nađu na dnevnom redu, a to je tačka o južnoj interkonekciji. On je poslušnik HDZ-a”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!