Čija je Kuća Milanovića: Iz Gradske uprave Banjaluka odgovaraju na navode iz Vlade RS

Vijesti 12. sep 202414:13 0 komentara
Foto: Gradska uprava Banjaluka

Izjave koje su se pojavile u javnosti, a u vezi sa dokumentacijom za Kuću Milanovića neistinite su i ne odgovaraju stvarnom stanju stvari, saopštavanu iz Gradske uprave Banjaluka, a u vezi sa navodima da nisu riješeni imovinsko pravni odnosi za kulturni centar koji se otvara večeras.

“Neistinita je informacija da objekat Kuće Milanovića nije u vlasništvu Grada Banje Luke, te da postoje određena fizička lica koja imaju bilo kakve veze sa navedenim objektom, naročito porodica Milanović, jer je prednik Grada (Opština Banja Luka) od članova ove porodice, kao i od firme „Stočar“ otkupio cjelokupni objekat 70-ih godina. Svi ugovori se nalaze u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko pravne poslove, te ostaje nejasno kako od 2015. godine, dakle punih devet godina, isti organ nije izvršio upis i usklađivanje evidencije, iako je Grad preko Pravobranilaštva Republike Srpske dostavio svu dokumentaciju i nebrojeno puta urgirao da se postupak i formalno završi”, kažu u Odsjeku za pravne poslove Banjaluke.

U jeku izborne kampanje Banjaluka dobija novi kulturni centar oko kojeg se spore Gradska uprava i Vlada RS

U reakciji navode i kako je za projekat obnove objekta izrađeba kompletna dokumentacija i da su nadzor nad radovima vršili organi Republike Srpske.

O Kući Milanovića oglasio se i Dodik: Moguće milionske tužbe

Podsjetimo u Banjaluci večeras treba biti otvorena obnovljena Kuća Milanovića, kulturni centar za čiju obnovu je izdvojeno pet mkliona maraka i koji je zajednički projekat Vlade RS i Grada Banjaluka. Uoči otvaranja iz Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne odnose saopšteno je kako nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi u vezi sa objektom u centru Banjaluke.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!