CIK dozvolio televizijama da prate brojanje, RTRS ne prenosi “zbog uslova”

Vijesti 13. okt 202221:09 2 komentara
Brojanje glasačkih listića u Zetri (RTRS)

U Sarajevu je u popodnevnim satima počelo ponovljeno kontrolno brojanje gasova za predsjednika bh. entiteta Republika Srpska. Iako je dozvoljeno prisustvo televizija, koje će cijeli proces moći da prenose uživo, Radio-televizija Republike Srpske neće realizovati TV prijenos kontrolnog ponovnog brojanja glasova jer "Centralna izborna komisija BiH nije obezbijedila adekvatne uslove za to, odnosno nemoguće je da jednom kamerom bude obezbijeđen vjerodostojan snimak".

“Naredba CIK-a o ponovnom prebrojavanju glasova je jasna namjera da se želi prekrajati volja građana Republike Srpske u kojoj učestvuju opozicija, međunarodni faktor u BiH i strane ambasade”, kaže član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik. Pita “zar nije dovoljan dokaz da je riječ o prekrajanju izborne volje građana i priznanje pojedinih članova PDP-a da su vršili pritisak na CIK”. Tvrdi da je cilj destabilizacija RS, javlja RTRS.

“Ja sam dobio informaciju da su vreće mijenjale na četiri mjesta. Ali neka rade šta hoće, volja naroda je jasna. Republika Srpska ima izabranu i potvrđenu staru vlast i nastavit ćemo dalje”, poručuje Dodik.

CIK je danas naredio i otvaranje vreća sa četiri biračka mjesta u Banjaluci sa kojih nisu dostavljeni obrasci za Predsjedništvo BiH, Parlamentarnu skupštinu BiH i Narodnu skupštinu Republike Srpske.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare