Član Elezove grupe: Ukinut pritvor Nedeljku Lizdeku koji se sumnjiči za ubistvo

Vijesti 04. jun 202117:26 0 komentara
BIRN BiH

Sud Bosne i Hercegovine je ukinuo pritvor Nedeljku Lizdeku, ali mu je odredio i mjere zabrane - saopšteno je iz ove institucije.

Lizdeku je izrečena mjera zabrane putovanja, a u cilju izvršenja ove mjere od osumnjičenog se privremeno oduzimaju važeće putne isprave uz zabranu izdavanja novih, te mu se zabranjuje prelazak državne granice uz korištenje lične karte.

Također, izrečena je mjera obaveznog povremenog javljanja državnom organu na način da se osumnjičeni obavezuje da se javlja, jednom sedmično, u Policijsku stanicu Pale.

“Osumnjičenom se nalaže da strogo postupa u skladu sa naredbama i pozivima Suda BiH kojima se mijenjaju uslovi ili ukidaju ove obaveze ili kojima se zahtijeva njegovo prisustvo u Sudu, kao i da bude dostupan Sudu i Tužilaštvu BiH. Izrečene mjere će trajati dok za istim postoji potreba ili do drugačije odluke Suda. Kontrola opravdanosti trajanja mjera vršit će se svaka dva mjeseca, a osumnjičenom može biti određen pritvor ukoliko prekrši bilo koju nametnutu obavezu”, saopćeno je iz Suda BiH.

Nedeljko Lizdek osumnjičen je da je počinio krivično djelo organizirani kriminal i teško ubistvo, a dovodi se u vezu sa grupom Darka Eleza.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!