Članovi boračkih organizacija i porodice žrtava RS danas pred Sudom BiH (FOTO)

Vijesti 07. dec 202111:20 > 11:28 0 komentara
N1

Na Trgu Srbije u Istočnom Sarajevu danas su se okupili članovi boračkih organizacija iz Republike Srpske i članovi porodica žrtava iz prošlog rata u BiH. Planirano je da autobusima krenu ka Sudu i Tužilaštvu Bosne i Hercegovine gdje će održati mirne proteste.

Okupljeni žele iskazatii nezadovoljstvo radom ovih pravosudnih institucija u procesuiranju ratnih zločina počinjenih nad Srbima.

N1
N1
N1
N1
N1
N1

Razlozi za okupljanje su i ti, kako su naveli, što je zbog poništavanja presude Sakibu Mahmuljinu kojem je 30. novembra počeo obnovljeni postupak pred Apelacionim vijeća Suda Bosne i Hercegovine, nakon što je poništena prvostepena presuda kojom je bio osuđen na deset godina zatvora, jer nije spriječio ubistva i nečovječna postupanja pripadnika Odreda “El-Mudžahidin” na području Vozuće i Zavidovića 1995. godine.

Iz Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila RS kazali su da su razlog i posljednja hapšenja. Podsjetimo, pripadnici SIPA-e uhapsili su Gorana Sarića i šest osumnjičenih za zločine u Bijeljini. Sud BiH odredio im je jednomjesečni pritvor.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!