Članovi GSS KS vratili se iz Turske

Vijesti 16. feb 202315:23
N1

Članovi Gorske službe spašavanja Kantona Sarajevo koji su bili u spasilačkoj misiji u Republici Turskoj vratili su se kući.

Adi Vrabac, član GSS KS, kazao je nakon slijetanja na Međunarodni aerodrom Sarajevo da su sretni što ponovo vide porodice.

“Ali isto tako ne možemo iz glave da izbacimo šta smo ostavili iza sebe. Te gradove, pokrajine koje su uništene”, kazao je.

Opisao je kako je kod rođaka žrtava koje nisu pronađene prisutan veliki stepen očaja.

“Gledaju u vas, nadaju se čekaju… Ne može ih niko razmjeti ko nije vidio to. Nema te slike koje može dočarati kakva je to situacija”, kazao je.

N1
N1
N1
N1

Pripadnici Federalne specijalizirane jedinice za spašavanje iz ruševina – Jedinica za urbano traganje i spašavanje (USAR tim), u pokrajini Hatay još danas će na terenu pružati podršku i pratiti rad teških mašina koje vrše uklanjanje ruševina na višespratnici u centru grada Antakya.

Po izvršenju ovog zadatka USAR tim FUCZ završava misiju u Republici Turskoj i nakon pakovanja opreme, u ranim jutarnjim satima rasformirat će kamp u kome je tim bio smješten i kopnenim putem krenuti na put prema Bosni i Hercegovini.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad