Čović: Izbrisati sve negativne učinke vlasti u protekle četiri godine

Dragan Čović na Saboru HDZ-a BiH (Fena)

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović na XIV. izbornom saboru ovu stranke podnio je izvješće o svome radu u razdoblju od 2019. do 2023. godine.

Obraćajući se na Saboru, novi stari predsjednik HDZ-a BiH zaključio je da se “moramo okrenuti budućnosti, rasterećeni prošlošću i pragmatično djelovati kako bi rješavali probleme ispred”.

“Moramo graditi BiH po mjeri svih onih koji je vole i žele kao takvu. Koji vide smisao graditi svoju domovinu. Moramo biti dio modernog svijeta, rasterećeni okova prošlosti ali ponosni na vrijeme koje smo prošli u zadnjih tridesetak godina i Domovinskoga rata te braniti dostojanstvo naših branitelja. Trebamo se okrenuti budućnosti i pragmatično djelovati kako bi rješavali probleme ispred sebe, ne prekosutra i, to je smisao ovog izvješća”, podvukao je Čović.

Podsjetio je da je implementiran najveći dio općih izbornih rezultata 2022., izabrano Vijeće ministara i Vlada FBiH te da je ostalo izabrati par kantonalnih vlada za koje je uvjeren da će biti izabrani za mjesec dana.

“Pokušaj prikazivanja rada u četiri godine je težak i sumnjam da bi stalo u tisuću stranica s obzirom da bi, možda, ključne riječi u te protekle 4 godine bile turbulentnost, potpuna nekontrola procesa promjena koje su došle, a prepoznaju se kroz pandemiju koronavirusa i ‘cunami’ kroz recesiju i inflaciju i, na kraju agresiju na Ukrajinu koji su nas vratili unazad 30-ak godina razaranja”, istaknuo je Čović.

Podsjetio je da su HDZ BiH i sve stranke HNS-a osudili agresiju u Ukrajini.

“Vrlo jasno smo i nedvosmisleno kazali da ćemo pratiti sve ono što radi onaj i kome se želimo vrlo brzi integracijski pridružiti – EU i zbog toga bi naša politika, promišljanje tog dijela sigurnosne i vanjske politike bila politika EU”, kazao je Čović.

“Želimo štititi svoj narod do kraja”

Podvukao je još jednom kako je suradnja unutar Hrvatskog narodnog sabora strateška.

“To je naše zajedništvo. HNS je očuvao političku poziciju hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini i uvjeren sam da će upravo HNS i dalje biti predvodnik svih pozitivnih političkih procesa u BiH”, kazao je Čović.

Dodao je kako će suradnja s partnerima, “predstavnicima” druga dva naroda u BiH i svih građana iz Federacije BiH, biti mnogo intenzivnija nego što je bila do sada.

“Siguran sam da će biti s punim povjerenjem, vjerodostojna, iskrena, kako smo zapisali u našim dokumentima. Trebamo raditi svaki dan, mnogo više nego dosad, da pokušamo izbrisati sve negativne učinke vlasti u protekle četiri godine“, naglasio je Čović.

Na koncu je izrazio uvjerenje da sve što se radi radi se za dobro svakog žitelja Bosne i Hercegovine.

“Opredijeljeni smo za pojedinca. Želimo štititi svoj narod do kraja. Želimo izgraditi našu domovinu Bosnu i Hercegovinu. Pozivam vas na snagu zajedništva u svim našim institucijama, a osobito kroz Hrvatsku demokratsku zajednicu BiH”, poručio je Čović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad