Čović najavio kako na čelo FBiH i Vijeća ministara dolaze dvije žene

Vijesti 28. okt 202212:46 4 komentara
N1

Na čelu Federacije BiH neće biti predsjednik, već predsjednica. Na čelu Vijeća ministara neće biti predsjedatelj već predsjedateljica, kazao je sinoć na večeri zahvale priređenoj u ljetnikovcu “Radobolja” u Mostaru predsjednik HDZ BiH i HNS BiH Dragan Čović.

Kako piše HMS, Čović je time potvrdio neslužbene informacije da bi kandidatkinja HDZ BiH za predsjednicu Federacije BiH mogla biti Lidija Bradara, a kandidatkinja ove predsjedateljicu Vijeće ministara Borjana Krišto.

Lider HDZ BiH kazao je da će na najmanje 50 posto izvršnih funkcija u vlasti koje dobije HDZ BiH biti žene.

Najavio je i brzo formiranje vlasti, kako na županijskim tako i na federalnoj i državnoj razini.

Pozvao je sve one koji sada obavljaju dužnosti u raznima agencijama i institucijama da pripreme programe rada. – Bez tog neka nitko ne očekuje da će moći ostati na poziciji na kojoj je sada, kazao je Čović.

-Hrvata je danas u BiH manje od 400 tisuća, ali je naš cilj da nas na ovom na kojem živi milijun, kazao je Čović, koji se zahvalio svima na doprinosu za izvrstan rezultat koje je u suradnji s partnerskim strankama ostvario HDZ BiH.

Lider HDZ BiH također se zahvalio na podršci liderima svih stranaka članica HNS-a koje su podržale Borjanu Krišto za hrvatsku članicu Predsjedništva BiH.

Kako je kako će prva zadaća biti izmjena Izbornog zakona, kako bi Hrvati u budućnosti mogli birati između više kandidata hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare