Crnadak: Siguran sam da Dodik neće provesti prijetnje, on i SNSD vode RS u provaliju

Vijesti 01. apr 202419:08 4 komentara
N1

Šef kluba poslanika PDP-a u NSRS Igor Crnadak danas je za N1 komentarisao aktuelne političke odnose i najave, te je istakao da je siguran da Milorad Dodik neće provesti svoje prijetnje.

Oktobarski izbori po “novom” zakonu u RS koji je usvojen u NSRS?

“Ne vjerujem. Mislim da je to još jedna predstava Dodika i koalicije. Dugo po Banjaluci kruži jedan vic da će novi RIK biti smješten u istoj zgradi gdje je generalštab vojske RS. Znamo šta je sve obećao u RS, to je zamajavanje naroda s jedne strane, s druge strane to su odluke kojima on pokušava da trguje sa strancima”, kazao je Crnadak.

Da li je Schmidt trebao dati vremena vladajućoj koaliciji ili je ishitrena odluka?

PROČITAJTE JOŠ

“Mi sada šta god kažemo to je manje bitno. Ono što se broji jeste da je zakon sada tu i da je za to isključivo odgovorna koalicija SNSD – HDZ – Trojka. Ja ću podsjetiti da je ova koalicija javno obećala da će završiti taj posao do kraja februara i da će BiH u lokalne izbore ući sa drugačijim izbornim zakonom i sistemom. Oni su to obećali čvrsto, javno, zajednički i onda se poslije čude zašto se to desilo. Na njima je da objasne zašto je zakon nametnut”, dodaje Crnadak.

Crnadak ističe da godinama tvrdi da svako poboljšanje života vladajući smatraju “katastrofom”.

“To se uklapa u jednu stvar koju ja tvrdim već godinama. Sve što je dobra stvar, što je neko poboljšanje života to je za njih katastrofa. To se upravo dešava. Zamislite koji je to apsurd, da će to što ćemo imati poštene izbore, da će o zakočiti evropski put. Pošteni izbori su uslov broj 1”, kazao je.

Potom je poručio da je siguran da Dodik neće provesti u djelo svoje prijetnje.

“Oni ne mogu bez krize. Siguran sam da neće provesti prijetnje, zato nismo ni podržali sve što je Dodik predlagao. On je samo jak na riječima, na galami, zna da napada i vrijeđa one koji su vezani a kada treba da nešto uradi, on ništa ne uradi. MI nismo zadovoljni što skeneri nisu predviđeni na svim mjestima”.

“Ako treba tražiti izdajnike, onda su to oni koji vode Republiku Srpsku više od 15 godina. Ne pada nam na pamet da letimo za njima. SNSD i Dodik vode RS u provaliju. Mislim da on osjeća da je došao trenutak da ide, zato je toliko nervozan”, ispričao je Crnadak za N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare