Crnadak traži da Dodik pred NSRS govori o navodnoj ponudi iz Suda BiH

Vijesti 16. okt 202422:15 0 komentara
N1 BiH

Izjava Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske izrečena nakon današnjeg ročišta pred Sudom Bosne i Hercegovine da mu je nuđena oslobađajuća presuda u zamjenu za njegov pristanak na centralizaciju zemlje uzburkala je strasti u Republici Srpskoj. Šef Kluba poslanika PDP Igor Crnadak Dodikove tvrdnje smatra šokantnim.

Crnadak je istakao kako planira na sjednici Kolegijuma Narodne skupštine RS koji je zakazan za sutra tražiti da se uputi poziv Dodiku da dođe na narednu sjednicu i upozna narodne poslanike o tome ko mu je, gdje i kada nudio da pristane na centralizaciju Bosne i Hercegovine i djelovanje na štetu Republike Srpske, kako bi bio oslobođen.

“Ako bude potrebno, možemo imati i sjednicu zatvorenu za javnost, ali je važno da narodni poslanici dobiju punu informaciju o tome ko je pokušao na silu da mijenja Dejtonski sporazum i redukuje ustavne pozicije Republike Srpske”, ističe Crnadak.

“Proces protiv Srba” i vraćanje u 1915. uz Dodikove uvrede i poruku: “Nudili su mi razne stvari da uradim za oslobođajuću presudu”

Кaže da su entitetsko glasanje, mehanizam vitalnog nacionalnog interesa, princip pariteta, konsenzus u Predsjedništvu BiH, kao i svi drugi dejtonski mehanizmi zaštite nedodirljivi i da ih moramo zajedno braniti ako su napadnuti.

“Očekujem da će sutra ovaj stav podržati i sve druge parlamentarne partije iz Republike Srpske i da ćemo zajednički zauzeti čvrst i nepokolebljiv stav prema onima koji, eventualno, pokušavaju da zloupotrijebe jedan sudski proces kako bi ugrozili Republiku Srpsku, njene nadležnosti i ustavnopravni položaj”, poručuje Crnadak.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!