Čubrilović: Greška Izetbegovića je što je odbio poziv

Vijesti 28. jan 202213:29 4 komentara
N1

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je da je posebna sjednica NSRS zakazana je za 01. februara sa početkom od 12 sati.

Jedna jedina tačka je političkoekonomska situacija u BiH. Sjednicu je zakazao da bi, kako kaže, otvorio mogućnost dijaloga.

“Svi komentarišu na svoj način, ne čujući i ne uvažavajući drugog i drugačijeg U interesu toga smo pozvali i predsjednike SDA i HDZ-a kao predstavnike stranaka koje imaju svoje predstavnike u NSRS. Mislim da to nije rješenje Izetbegović je trebao doći pa makar imao potpuno oprečna stajališta. Čović je potvrdio usmeno da će biti prisutan . Svi predsjednici političkih stranaka koji imaju sjedište u RS, mogu biti prisutni, samo do utorka do deset sati trebaju da potvrde dolazak”, istakao je Čubrilović.

“Nikakav zahtjev za organizaciju posebne sjednice po pitanju VSTV-a nije dobijen, što ne znači da neće po redvnoj proceduri doći, kazao je Čubrilović. Ni sa kim se lično nisam čuo, sve je rađeno preko službi” naglasio je Čubrilović.

Dodao je kako je potrebno unijeti malo više razuma kada su upitanju aktuelni politički problemi.

Najavio je i redovnu sjednicu zakazanu za 08. februar sa početkom u 10 sati. Redovna sjednica bi trebala imati 13 tačaka dnevnog reda.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare