Ćudić traži da se ispita ko sve, osim Zildžića, ima iskaznicu OSA-e

Vijesti 20. sep 202317:08 4 komentara
N1

Sabina Ćudić, zastupnica Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, uputila je zahtjev za sazivanjem sjednice Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH. Povod za sazivanje sjednice je počasna iskaznica Obavještajno-sigurnosne agencije dodijeljena SDA-ovom političaru Salki Zildžiću.

„Neophodno je utvrditi sve okolnosti pod kojima je došlo do dodjeljivanja počasne iskaznice OSA-e, koja, prema trenutno dostupnim informacijama, može biti dodijeljena samo penzionisanim zaposlenicima te institucije. Također je važno znati kome je još dodijeljena te koje su mogućnosti njene zloupotrebe. Naravno, u skladu s nalazima Komisije insistirat ću i na odgovornosti i sankcijama“, rekla je Ćudić.

Agent Salko: Otkud Zildžiću iskaznica OSA-e i to počasna

Podsjetimo, hapšenje istaknutog člana SDA Salke Zildžića na graničnom prelazu u Srbiji zbog nedozovoljenog nošenja oružja u fokus javnost i u BiH stavilo je potpuno drugu stvar. Prilikom hapšenja kod Zildžića je pronađena iskaznica Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Bosne i Hercegovine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Pročitajte više

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare