Ćudić za N1: Dogovor SDA i HDZ-a svaki dan živim u Parlamentu

Vijesti 15. apr 202118:18 > 19:34 2 komentara
sabina ćudić
N1

Sabina Ćudić, predsjednica Glavnog odbora Naše stranke i zastupnica u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine, rekla je za N1 da je dogovor Stranke demokratske akcije i Hrvatske demokratske zajednice ''svaki dan živi u Parlamentu'' komentarišući informaciju da je u Gradu Mostaru usvojen budžet.

Govoreći o odlukama Naše stranke nakon izbora u Mostaru, gošća N1 kazala je događaji u proteklih mjesec dana potvrđuju ono što je govorila ranije.

”Mislim da je proteklih mjesec dana uključujući današnje usvajanje budžeta Grada Mostara, dokazalo i ono što sam vam govorila. Da taj dogovor postoji prije svih procesa i da nikada taj dogovor nije doveden u pitanje. Ja taj dogovor živim svaki dan u Federalnom parlamentu”, rekla je Ćudić.

Potom je komentarisala politički dogovor u Srebrenici. Ocijenila je da se život u ovom gradu mora graditi.

”Izbori u Srebrenici se neće dobiti tromjesečnim pripremama. Izbori se moraju pripremati sada. Nije li paradoksalno da su povratnici spali na zakon koji će sada ući u proceduru. Mi moramo gradii život u Srebrenici, ne samo političke karijere već život”, dodala je Ćudić.

Kritike za Konakovića

Ko je prirodni partner naše stranke?

”Prirodni partneri nisu SDA i HDZ, kao ni Narod i pravda, BiH ima ustavno uređenje koje nikada neće dozvoliti da jedna stranka suvereno vlada u BiH”, kazala je funkcionerka Naše stranke uz ocjenu da Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke, ima jednu od najtežih pozicija u političkom životu Bosne i Hercegovine.

Kritikovala je izjave Elmedina Konakovića, pojasnila stavove Srđana Mandića i komentarisala ostale aktuelne teme.

Opširnije u videu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare