Cvitanović o moldavskim podacima: Nije bilo nikakvih kampova, ali u BiH su boravile sumnjive osobe

Vijesti 21. okt 202418:20 0 komentara
F.Z./N1

Ilija Cvitanović, član Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije u Bosni i Hercegovini (OSA) za N1 je komentarisao navode o postojanju kampova za obuku osoba da djeluju tokom izbora u Moldaviji. Ovi navodi su se proteklih dana pojavili u medijima.

Cvitanović je naglasio da se u proteklom periodu u javnosti pojavilo poprilično mnogo “neodgovornih izjava o postojanju različitih kampova u BiH”.

“Agencija koja je nadležna za to i za procjenu sigurnosti i koja bi morala prati ta događanja je OSA. Danas sam imao sjednicu Komisije za nadzor nad radom OSA-e i mi smo tu informaciju zatražili od direktora ove agencije koji je bio prisutan na sjednici. On je u okviru onoga koliko može iznijeti nama kao članovima komisije, a toliko i ja mogu iznijeti u javnost, rekao da su prije nekih 60-ak dana u Bosni i Hercegovini postojali neki ljudi, strani državljani koji se mogu identificirati kao osobe koje mogu učestvovati u organizaciji nekih grupa koje bi mogle u nekom trenutku djelovati elementima protiv javnog okupljanja”, naveo je Cvitanović.

S obzirom na to da su moldavske službe navele da postoje i određeni kampovi, Cvitanović je to negirao.

“Nismo dobili detalje budući da je riječ o operativnim stvarima, ali ne postoje nikakvi kampovi. U jednom trenutku u BiH su boravili sumnjivi državljani s istoka, ali nije riječ ni o kakvim kampovima. Utvrđuju su razlozi njihovog boravka u BiH”, zaključio je Cvitanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!