Da li je Isak na more putovao službenim vozilom? “To mi je najlošije u cijelom voznom parku. Odmorio bih sa Bakirom – loš je političar, ali dobar čovjek”

Vijesti 06. aug 202419:13 > 20:55 2 komentara
N1

Sezona je godišnjih odmora. Gdje i kako ih provode političari - pitali smo i onoga za koga se nagađalo da je do hrvatske obale skoknuo službenim vozilom.

Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, govorio je za N1 o nabavci skupocjenih mobilnih telefona za uposlenike FUP-a, pisanjima da sa porodicom putuje službenim vozilima, ali i odnosu sa kolegama sa političke scene.

Isak o nabavci mobitela od 3.600 KM za uposlenike FUP-a: Ima da se kupuje najbolje, sad čekam Iphone 16

N1: Stižete li odmoriti?

“Jedan ili dva vikenda sam bio u Makarskoj.”

N1: Koje destinacije najviše birate. Možda bi građani voljeli da znaju kako se vi sa 13 miliona na računu odlučujete gdje ljetovati?

“Svake godine pravi godišnji odmor provodim u Turskoj. Destinaciju bira moja supruga, moji sinovi i moje snahe. Mene samo obavijeste koji je to period da mogu iskoristiti slobodne dane.”

N1: Da li je tačno da ste na ljetovanje u Makarsku putovali službenim vozilom?

“Nikad ne koristim službeno vozilo. U mom voznom parku najslabije je službeno vozilo. I da idem službenim vozilom na put – to je smiješno. Zašto bih koristio nešto državno, ako imam svoga i previše. Pozivam Graničnu policiju da dostavi snimke mog prelaza, ako sam igdje prešao sa službenim vozilom, odmah dajem ostavku. To sam ja, ja sam original, ne mogu da budem kao drugi.”

N1: Elmedin Konaković, lider NiP-a kaže, mogao bi na more sa Bakirom Izetbegovićem na sedam dana, svašta bi ga priupitao. S kim biste vi na more?

@n1bihBehind the scene na N1 Pitali smo Dinu Konakovića pitanja koja su vas zanimala. Da morate da birate sa kim ćete provesti godišnji odmor ko bi to bio? Milorad Dodik ili Bakir Izetbegović? U toku su Olimpijske igre. Predstavljate BiH sa košarkom. Kojih pet bh. Političara bi činilo Vaš tim? Uskoro počinje Sarajevo Film Festival. Režirate komediju, koji političari sa bh. scene bi bi bili najbolji glumci?♬ original sound – N1 BiH

“Ja Bakira smatram za dobrog i ispravnog čovjeka, ali lošeg političara. Ja bih se sa Bakirom družio, mislim da bi nam bio lijep odmor. On bi od mene naučio dosta stvari, a i ja vjerovatno od njega.”

N1: Konaković bi vas angažovao kada bi režirao komediju, šta vi za njega smatrate?

“Bosna i Hercegovina nikada nije imala boljeg ministra vanjskih poslova. On je markantna ličnost, on bi mogao biti glumac u bilo kojem filmu”, kaže Isak za kolegu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare