Da ne bi bili osuđeni za vic u kafani, novinari napustili javnu raspravu

Vijesti 05. maj 202310:29 0 komentara
N1

Prva od četiri javne rasprave o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona, koji uvodi nove članove koji se tiču klevete i uvrede u Banjaluci završena je, makar što se novinarske zajednice tiče i prije nego sto je počela.

Novinari koji su nosili majice: Osuđen za vic u kafanu, za naslov u novinama, za status na facebooku, na početku rasprave su predali zahtjev Ministarstvu pravde RS za povlačenje izmjena KZ-a, kao i amandmane.

N1
N1

Rasprava je nastavljena uz prisustvo pravnika, sindikata i drugih zainteresovanih građana i to u sali Narodne skupštine Republike Srpske.

Nacrt Krivičnog zakona koji predviđa trebao je da ide na dvomjesečnu javnu raspravu, a potom da se vrati u skupštinu u formi prijedloga. Ipak, od obećanja da će se provesti detaljna javna rasprava od 60 dana, sve se svelo na četiri dana rasprave u maju. Najveća javna rasprava, ujedno i prva u Banjaluci, danas uoči slave mnogih Đurđevdana.

Javnoj raspravi prisustvuje i ministar pravde Miloš Bukejlović.

Nakon napuštanja sale grupa novinara je ispred NSRS održala konferenciju za medije, a visoko u zrak su podigli transparente kojima traže da se zaštiti sloboda javne riječi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!