“Da se glasa između Ive i Željka Komšića, i pijan i drogiran bih glasao za Ivu”

Vijesti 16. feb 202221:54 > 21:58 7 komentara

Bivši šef diplomatije Bosne i Hercegovine profesor Zlatko Lagumdžija u Pressingu na N1 je kazao da Ivo Komšić i Željko Komšić su dvije strane mjeseca. "Kad bih imao sutra priliku da glasam i da budu izbori između njih dvojice, ja bih i drogiran i pijan glasao za Ivu Komšića, a ne za Željku Komšića, ali 2006. kad smo istakli Željka Komšića kao kandidata, djelovao je kao čovjek kao Ivo Komšić. Smatrali smo da mladima treba dati šansu da nas vode dalje, pogriješili smo", rekao je Lagumdžija.

Istaknuo je da je jako važno da se shvati da “glas za Komšića, bilo kojeg, danas od nebošnjaka i građana ove zemlje je glas protiv Dragana Čovića”.

Čović prepada Hrvate u BiH

Komentarišući strateško savezništvo Dodika i Čovića, kazao je da i jedan i drugi, traže svoje parče države, jer će oni biti tu paradržavnici.

“Poslovni partneri su, i to je jasno ko dan. Dragan Čović u suštini svjesno homegenizira Hrvate tako što ih prepada sa majorizacijom Hrvata i građanskom državom i on to svjesno radi i to je jedini način da opstane na vlasti”, rekao je Lagumdžija.

Ni Komšić, ni Čović, ni Dodik, ni Izetbegović, smatra on, ne žele da dođe do promjena u Izbornom zakonodavstvu, njima svoj četvorici odgovara “status quo”.

Vučić postao Dodikov taoc

Bivša ministrica vanjskih poslova Hrvatske Vesna Pusić, rekla je da predsejdnik Srbije Aleksandar Vučić će morati da se distancira od Dodika, a ovaj mu neće moći pomoći na način koji on očekuje.

“Tu se dogodio veliki obrt i mislim da je Vučić pomalo postao Dodikov taoc. Mislio je da može koristiti neko vrijeme Dodika da malo pravi nered i da isprobava svoje ideje, međutim, Vučić nije prvi ruski izbor u Srbiji, a sa druge strane Dodik stalno podiže ljestvicu ekstremizma, šta znači biti “pravi Srbin”“, istakla je Pusić.

Kako će završiti Dodikov nasrtaj na državne institucije, upitali smo.

“Sankcije su gadna stvar i jedan dio razloga zašto se Rusija sada tako pobunila su te sankcije, ne djeluju danas do sutra, ali polahko nagrizaju legitimitet jednog vodstva”, navela je.

Rekla je i da hrvatska politika radi samo za HDZ BiH, a ne za Hrvate u BiH.

“Čula sam užasan podatak – da je u BiH ostalo 250.000 Hrvata, ako je to istina, to je tragedija za Hrvate u BiH i to je puno opasnije od svih Dodika za opstanak BiH i o tome treba razmišljati. Službena hrvatska politika brine samo o HDZ-u i takva politika je odgovorena za taj podatak“, zaključila je Pusić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari (7)

Vidi sve komentare