Dačić poručio da će Srbija nastaviti sa usklađivanjem vizne politike sa EU

Regija 29. nov 202314:28 0 komentara
N1

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, na sastanku s ministarkom unutrašnjih poslova Njemačke Nensi Fezer, poručio je da će Srbija nastaviti sa usklađivanjem vizne politike sa Evropskom unijom.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, oni su na sastanku razgovarali o izazovima migracija na zapadnobalkanskoj ruti i borbi protiv krijumčarenja ljudi, piše Radio Slobodna Evropa.

Dačić je naglasio da će Srbija nastaviti da preduzima neophodne mjere kako bi ostala pouzdan partner Njemačkoj i drugim državama članicama Evropske unije u suzbijanju “iregularnih migracija”.

Fezer je ponovila podršku Njemačke reformskim naporima koji približavaju Srbiju članstvu u Evropskoj uniji, kao njenom strateškom cilju, stoji u saopštenju.

Srbija je zemlja na takozvanoj “Balkanskoj ruti”, koja je uprkos žicama, kamerama i zajedničkim graničnim patrolama, druga najaktivnija ruta izbjeglica, pokazuju izvještaji Evropske agencije za graničnu i obalsku stražu (Frontex).

Nevladini aktivisti poručuju da pokušaje prelaska granica ne mogu spriječiti ni žice, ni nasilna vraćanja, već promjena odnosa Srbije prema migracijama, kako bi od zemlje tranzita postala krajnja destinacija za ove ljude.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!