Novi detalji o huliganima koji su napali brata ministra Vojina Mijatovića: Dan prije napada lomili klupe u istom parkiću

Regija 27. maj 202411:36 0 komentara
Nova.rs/Goran Srdanov

Grupa huligana koja je napala Đorđa Mijatovića, koji je nakon toga preminuo u Urgentnom centru, mjesecima pravi probleme stanarima zgrada u naselju Medak, a samo dan prije je lomila klupe i prijetila jednom građaninu. Slučaj je prijavljen i dolazila je policija.

Đorđe Mijatović (37), brat potpredsjednika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i ministra razvoja i preduzetništva Vojina Mijatovića preminuo je jučer nakon što su ga pretukli u dječjem parku u općini Voždovac, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić za Blic TV.

MUP je saopćio da su u pitanju dvije osobe i da se za njima traga, kao i da je tijelo prevezeno na Institut za sudsku medicinu, na obdukciju.

Kako N1 Srbija saznaje, Mijatovića su oko 18 sati napali u parku na Medaku, a izašao je da porazgovara s njima jer su zastrašivali djecu.

Stanari okolnih zgrada kažu da im mjesecima problem pravi ista grupa – od desetak tinejdžera, otprilike od 15 do 17 godina koji redovno narušavaju javni red i mir i prave incidente.

Tako su, prema riječima stanara, dan prije toga lomili klupe i razbacivali pijesak koji tu stoji, a kada im je prišao jedan čovjek i zamolio ih da to ne rade, verbalno su nasrnuli na njega i prijetili mu, kažu očevici.

U subotu, samo dan prije ovog tragičnog incidenta, uznemireni stanar je pozvao policiju, koja je i došla, porazgovarala nakratko s njima, ali ih nije legitimisala jer su maloljetne osobe u pitanju. I otišla.

Stanari navode da kada god je lijepo vrijeme, ista grupa mladića, ali i djevojaka, pravi buku i nepristojno se ponaša, navodeći da su nemoćni i u strahu za svoju djecu.

Više javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog policiji da identifikuje učesnike događaja i prikupi sve neophodne podatke i obavještenja u vezi sa događajem nakon kojeg je u Urgentnom centru u Beogradu preminuo Đ.M.

Ministar Ivica Dačić je, gostujući na televiziji Blic, rekao da se utvrđuju okolnosti smrti, i da nije sigurno da je Đorđe stradao od posljedica udaraca, već da su doktori rekli da je imao i epi napade, a da će obdukcija utvrditi sve. Tabloidi, među kojima i Blic, i prije obdukcije objavljuju saznanja da je navodno poslije prebijanja pao, udario glavom, pa imao epi napad.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!