Dan uživo: Hoće li rasipanje Osmorke stati na izlasku NES-a i Stranke za BiH?

Vijesti 06. jan 202309:31 0 komentara
N1

Ne propustite još jedno izdanje emisije Dan uživo, od 16 do 18.30h. Danas gledajte: 

Hoće li rasipanje Osmorke stati na izlasku NES- i Stranke za BiH, ili se klupko tek odmotava? Na kojim temeljima se gradi povjerenje s Miloradom Dodikom? Zašto još nije formirana Vlada Kantona Sarajevo? Hoće li biti državni ministar? Za Dan uživo odgovara Edin Forto, sarajevski premijer i predsjednik Naše stranke.

Je li izlazak NES-a iz Osmorke samo taktika ili istinska borba za principe? Zašto nisu dali drugu šansu koaliciji? Što im je najviše zasmetalo – Dodikov zakon o imovini ili odnos ostatka Osmorke prema njima? Hoće li otkazati partnerstvo i na nižim razinama vlasti? O svemu razgovaramo s Jasminom Emrićem, zastupnikom NES-a u Parlamentu BiH.

Glasne su tvrdnje kako Zakon o suzbijanju korupcije KS nije ustavan, a od 1. januara tretira pitanje sukoba interesa izabranih dužnosnika u Kantonu Sarajevo. Što kaže struka – može li kanton donositi ovakve zakone, mogu li se osporiti pokrenuti postupci provjere sukoba interesa? Pitamo advokata Asima Crnalića, s kojim ćemo razgovarati i o obilježavanju neustavnog Dana RS, kao i o uknjižbi državne imovine.

Društveno-političku zbilju analiziramo s novinarkom Rubinom Čengić. 

Vaš je domaćin danas, Boris Brezo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!