Dan uživo: Pratimo situaciju u Turskoj i Siriji nakon razornog zemljotresa

Vijesti 06. feb 202313:16 0 komentara
N1

U “Danu uživo” pratimo situaciju u Turskoj i Siriji nakon razornog zemljotresa koji je jutros rano pogodio područje Pazaricka. Raste broj stradalih, iz časa u čas donosimo nove informacije iz potresom pogođenog područja.

Juče su održani izbori za čelne ljude Bihaća, Tuzle, Zvornika, Srebrenika, Bratunca i Vogošće. Šta novoizabrani načelnici / gradonačelnici obećavaju građanima, a šta, sa druge strane, oni očekuju od njih – tema je o kojoj govorimo u prvom dijelu današnje emisije.

O formiranju vlasti nakon oktobarskih izbora, izazovima koji očekuju vladajuću koaliciju, problemima na nivou FBiH, turbulencijama u Osmorki, ukidanju akciza na gorivo – za „Dan uživo“ govori novi ministar prometa i komunikacija u Savjetu ministara BiH, predsjednik Naše stranke i donedavni premijer Kantona Sarajevo – Edin Forto.

Hoće li opozicija u RS uspjeti da konsoliduje svoje redove, zbog čega nisu imali kandidata za načelnika, odnosno gradonačelnika Bratunca i Zvornika, kakav učinak prognozira novoizabranom sazivu Savjeta ministara BiH – pitamo donedavnog predsjednika SDS-a Mirka Šarovića.

Nakon što je u subotu, na sjednici u Mostaru usvojena nova deklaracija HNS BIH, o istoj razgovaramo sa članom Predsjedništva ove organizacije – Marinom Ragužem. Teme su i formiranje vlasti na nivou FBiH, te evropski put naše zemlje.

„Od jeseni do proljeća“ je peti singl kojim se prije par dana oglasio Mostarac Adi Šoše. Adi je naš muzički gost ovog ponedjeljka i osim o novoj pjesmi, govorimo i o koncertima, saradnicima, publici…

Vaš domaćin u „Danu uživo“ od 16 do 18:30h je Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!