Dan uživo sa Mladenom Vujinovićem: Po svemu sudeći slijedi nam još jedan „Dan D“

Vijesti 17. jan 202413:00 0 komentara
N1

Ponovo pred Sud Bosne i Hercegovine danas izlazi predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. O procesu koji se vodi protiv njega i v.d. direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića govorimo u novom izdanju „Dana uživo“. Pro et contra Evropske unije. Kakvi su pogledi građana?

Dnevne aktuelnosti analiziramo sa Leilom Bičakčić, izvršnom direktorkom CIN-a. Pitamo – o promašenim šansama, propuštenim prilikama – građana, politike, pravosuđa.

Po svemu sudeći slijedi nam još jedan „Dan D“. Hoće li svanuti uz novo nametanje ili uz dogovor? Šta su poželjna, a šta moguća rješenja? Centralna tema današnjeg izdanja je reforma izbornog zakonodavstva. O tome razgovaramo sa Brankom Dokićem, bivšim državnim parlamentarcem, kandidatom na prvim poslijeratnim izborima u zemlji, Slavenom Ragužem, poslanik u parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine i Vehidom Šehićem, bivšim članom Centralne izborne komisije, biranim u prvi sastav te institucije.

Veliko čudo! Vijest koja stiže jednom u 15 do 20 godina ovih dana okupirala je domaće medije. Banjalučanka je rodila četvorke. Marko, Matej, Luka i Jovan s razlogom su slavni, već po rođenju, a s razlogom su automatski i državljani druge zemlje. Šta je razlog za odlazak mladih, ima li život ovdje ikakvu perspekivu i koliko strahovito nestajemo pitamo sociologa Amera Osmića.

Da li je propao rok, a sa njim i muzička scena u Bosni i Hercegovini? To je pitanje za Zlatka Slatinca iz benda „Foxy head“ koji nam u studio stiže sa novom pjesmom ovog sarajevskog rok sastava „Da ne mislim na bol“.

Ovo su samo neki od brojnih sadržaja emisije koja počinje u 16:00, a kroz koju će vas voditi Mladen Vujinović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!