Pojačane mjere sigurnosti i blokirane ulice zbog obilježavanja Dobrovoljačke

Vijesti 03. maj 202309:08 0 komentara
F.Z./N1

Po zahtjevu Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, danas će od 10.00 do 12.00 sati, radi provođenja mjera sigurnosti javnog okupljanja u ulici Hamdije Kreševljakovića u Sarajevu i dionici puta u kojoj se održava javno okupljanje, doći do privremene izmjene režima saobraćaja.

Kako javljaju reporteri N1, pojačane su mjere sigurnosti. Od Vraca do Drvenije nalazi se veliki broj policajaca, a uskoro se očekuje okupljanje Zelenih beretki.

F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu obustave saobraćaja, vršit će pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se iz zabrane saobraćaja za motorna vozila u ulici Derviša Numića, raskrsnici Put Mladih muslimana i ulice Derviša Numića, ulici Zagrebačka, ulici Terezija, Skenderija, ulici Hamdije Kreševljakovića (dionica od raskrsnice ulice Hamdije Kreševljakovića i ulice Hamze Hume “Most na Skenderiji” do raskrsnice ulice Hamdije Kreševljakovića i ulice Ćumurija – Atmejdan).

Sjećanje na Dobrovoljačku: Proces koji se nalazi pred pravosuđem BiH

Također, i u suprotnom smjeru doći će do privremene izmjene režima saobraćaja i to u ulici Hamdije Kreševljakovića Skenderija (dionica od raskrsnice s ulicom Terezija -“Most na Skenderiji” do raskrsnice s ulicom Hamdije Kreševljakovića Drvenija) i u ulici Hamdije Kreševljakovića od raskrsnice s ulicom Čobanija do raskrsnice s ulicom Ćumurija – Atmejdan).

MUP Kantona Sarajevo može u slučaju potrebe potpuno ili dijelom zabraniti odvijanje pješačkog sabraćaja, u skladu s operativnom i sigurnosnom procjenom ovog organa.

Alternativni pravci za vrijeme privremene potpune obustavu saobraćaja su: Baščaršija – Skenderija: Obala Isa-bega Ishakovića – Hamdije Kreševljakovića (dionica pored At mejdana) – Obala Kulina bana, te Skenderija – Baščaršija: Terezije – Hamze Hume – Obala Kulina bana nakon prolaska učesnika uz pratnju MUP-a, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!