Danas veliki protesti u Sarajevu; “Pravda za Dženana” objavila plan kretanja

Vijesti 11. sep 202108:10 2 komentara
N1

U Sarajevu će danas biti održani 20. protestni skup koji organizira porodica Dženana Memića, mladića koji je stradao još 2016. godine.

Kako je objavljeno na stranici “Pravda za Dženana Memića”, u 11 sati, će se početi sa formiranjem kolone koja će krenuti porodične kuće Memića.

Ul. Igmanska cesta br. 18. (Sokolović-Kolonija, Ilidža). Polazak je planiran u 11 i 30 sati. Obezbijeđen je parking i to u ulici Franje Račkog, te parking kod Zemaljskog muzeja i Mosta Suade Dilberović“, navedeno je obavještenju na ovoj Facebook stranici.

Otac stradalog mladića, Muriz, jučer je za N1 govorio o protestima i najavio dolazak velikog broja građana iz cijele BiH.

Ne možemo procijeniti broj ljudi koji će doći, za sada imamo potvrđeno da će biti 19 autobusa iz drugih gradova. Teško je procijeniti, vidjet ćemo. Žao mi je što Davor Dragičević ne može doći, spriječen je, ali bit će njegova supruga Arijana, Ifet, Arijana, Amina Smajlović (majka Nadin), Amir i Enes (očevi Selme i Edite) i ja”, kazao je Memić navodeći neke od pojedinosti sutrašnjeg skupa.

S obzirom na to da je Davor Dragičević jučer u razgovoru za N1 kazao da nažalost neće moći prisustvovati skupu jer se plaši da bi bio odmah uhapšen, upitali smo Memića koliko je to porazna činjenica za oca koji se bori da se sazna istina o stradanju njegovog sina?

Nezamislivo je da mu se državni udar stavlja na teret. Davor tražio istinu samo za svoje dijete i svi znamo na koji način je on pravio proteste, kao i ja. Obaveza pravosuđa je bila da se sve ovo riješi, ali mi smo shvatili na koji način sve rade i evo mi smo tu da im to ne dozvoljavamo. Krajnje je vrijeme da se sve riješi. Ovo je presudni momenat u kojem ćemo vidjeti hoćemo li otići korak naprijed ili ćemo baš u potpunosti potonuti”, naveo je naš sagovornik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari (2)

Vidi sve komentare