Denis Bećirović stigao u Kulen Vakuf, Nermin Nikšić u Ključ

Vijesti 18. maj 202313:02 1 komentar
Denis Bećirović

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović obilazi danas poplavljena područja u Unsko-sanskom kantonu (USK). U Krajinu je u međuvremenu stigao i federalni premijer Nermin Nikšić.

Trenutno je u Kulen Vakufu, gdje zajedno sa gradonačelnikom Bihaća Elvedinom Sedićem provjerava stanje u najkritičnijim rejonima ovog naselja.

Nakon obilaska nekoliko ulica u kojima je pričinjena velika materijalna šteta, kratko su se zadržali u Centru za nezbrinutu djecu “Duga”.

Kiša trenutno ne pada, što pogoduje povlačenju vodostaja i konkretno normalizaciji situacije u Kulen Vakufu.

Podsjetimo, Bećirović je danas uputio je u proceduru zahtjev za održavanje vanredne sjednice Predsjedništva BiH na kojoj bi se iz budžetskih rezervi Vijeća Ministara BiH izdvojila finansijska sredstva za sanaciju šteta izazvanih poplavama na području Unsko-sanskog kantona i Općine Čelić.

Bećirović traži izdvajanje dva miliona KM za pomoć USK i 300.000 za Čelić

U Krajinu je stigao i premijer Federacije BiH, Nermin Nikšić, koji se trenutno nalazi u Ključu.

N1

“Kišu i poplave nismo mogli spriječiti. Ali kao što smo 2014. dali i učinili sve što je bilo do nas da pomognemo ljudima koji su ostali bez domova i svega onoga sto su cijelog żivota gradili to radimo i sad. Nadali smo se tada da dugo nećemo morati svjedočiti ovakvim ljudskim životnim nedaćama”, napisao je Nikšić ranije danas.

Sve najnovije informacije o poplavljenim područjima u Bosni i Hercegovini – pronađite na našem BLOGU UŽIVO.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare