Denis Zvizdić od danas predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH

Vijesti 06. aug 202110:09 1 komentar
FENA

U okviru redovne rotacije, danas je Denis Zvizdić preuzeo od Borjane Krišto dužnost predsjedavajućeg Predstavničkog doma PS BiH.

“Danas sam preuzeo predsjedavanje Predstavničkim domom Parlamentarne skupštine BiH. U situaciji kada smo suočeni sa izazovom vaninstitucionalnih blokada rada Parlamentarne Skupštine BiH, želim da podsjetim sve zastupnike na njihove ustavne, zakonske i poslovničke obaveze, i da ih pozovem na odgovoran odnos i djelovanje u skladu sa postulatima vladavine prava”, naveo je Zvizdić.

Govor mržnje

Odluka Visokog predstavnika u BiH je, kako je istaknuo, dobra podloga za zaustavljanje govora mržnje i za jačanje procesa izgradnje povjerenja i pomirenja i tako je treba shvatiti.

“Samo zajedno možemo nastaviti izgradnju modernog i demokratskog bosanskohercegovačkog društva, vrijedno i uporno raditi na unapređenju procesa evropskih integracija i stjecanju uvjeta za konačno dobijanje kandidatskog statusa, ekonomskom razvoju i vladavini prava, kao i daljem unapređenju dobrosusjedskih odnosa baziranih na međusobnom poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta. Ovo, a ne tenzije i blokade, trebaju biti prioriteti u našem radu”, kazao je Zvizdić.

Prava rješenja

Naglasio je da je svaki dijalog utemeljen na civilizacijskim vrijednostima i demokratskim principima je dobrodošao, jer je to jedini put do pronalaska pravih rješenja.

“I zbog toga ću u narednom periodu organizirati niz sastanaka kako bismo pokušali prevazići trenutne blokade i rad zakonodavne vlasti vratili na teme koje su bitne za sve građane”, navodi se u izjavi predsjedavajućeg Zvizdića.

Zvizdić će ovu dužnost obavljati idućih osam mjeseci.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare