Dennis Gratz se oglasio nakon događaja u Mostaru

Vijesti 15. feb 202119:41 > 19:42 8 komentara
Dennis Gratz

Sa čuđenjem sam čitao kako novoizabrani vijećnici Naše stranke u Mostaru otvoreno vrijeđaju sve one koji se usude da im daju neki savjet, i sve one koji ih pozivaju da zajednickim snagama izaberu gradonačelnika Mostara koji ne dolazi iz HDZ-a, napisao je danas na svojoj Facebook stranici Dennis Gratz, bivši predsjednik Naše stranke.

”Do zadnjeg momenta sam se nadao da će glasati za probosanskog kandidata, pokazati zdrav razum kao što su to učinili SDP ili Prva mostarska partija. Mogao bih reći da sam šokiran današnjom odlukom partije kojoj sam nekada pripadao, ali predobro poznajem neke ljude koji njome upravljaju danas”, napisao je Gratz.

Mario Kordić iz HDZ-a BiH novi je gradonačelnik Mostara. Tako su odlučili delegati na sjednici Gradskog vijeća koja je održana danas. Glasanje je bilo tajno, a prvi pokušaj izbora, i to javnim glasanjem, poništen je zbog kršenja Statuta.

Tek u trećem krugu glasanja Kordić je dobio prostu većinu od 17 glasova koja mu je garantovala poziciju prvog čovjeka grada na Neretvi. Njegov protukandidat iz Koalicije za Mostar Zlatko Guzin imao je 16. Nevažeća su bila dva glasa. Iz Naše stranke ranije su kazali kako neće podržati nijednog kandidata.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare