Detalji akcije u Blažuju: U blizini centra pronađena puška, sumnja se da je pripreman sukob migranata (FOTO/VIDEO)

Vijesti 08. feb 202400:09 0 komentara
N1

Više od 150 policijskih službenika večeras vrši pretres u migrantskom centru Blažuj. Akcija je počela oko 22:30 sati. Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao N1, svemu su prethodila operativna saznanja o potencijalnom sukobu između grupa migranata.

Kako N1 saznaje, pretresi u prihvatnom centru Blažuj sprovede se na osnovu operativnih saznanja Službe za poslove sa strancima BiH i partnerskih agencija da bi u noći sa 7 na 8. februar moglo doći do sukoba između grupa migranata.

Prema nepotvrđenim informacijama u blizini prihvatnog centra Blažuj 7. februara otkrivena je i puška, što je bio još jedan od povoda za pretrese unutar prihvatnog centra u cilju zaštite migranata koji borave u kampu, kao i službenih osoba koje rade u kampu.

N1
N1
N1
N1
N1
N1

Mersiha Novalić, portparolka MUP-a Kantona Sarajevo ranije je za N1 kazala da policijski službenici Uprave policije MUP-a KS vrše pretres osoba, stvari i prostorija s ciljem pronalaska nelegalnog naoružanja, narkotika i drugih predmeta koji mogu poslužiti za ugrožavanje sigurnosti korisnika i uposlenika Centra, ili potiču iz izvršenja krivičnih djela.

Više informacija biće poznato po okončanju akcije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!