DF pita premijera FBiH: U šta je potrošeno milijardu KM?

Vijesti 18. sep 202415:47 0 komentara
N1/Ilustracija

Klub zastupnika Demokratske fronte u Zastupničkom domu Federacije BiH zatražio je odgovore od federalnog premijera Nermina Nikšića da odgovori gdje je utrošeno milijardu KM, nakon što su revizori utvrdili da je ovaj bh. entiteta u prošloj godini od suficita od 200 miliona KM potonuo u minus od 536 miliona KM.

Iz DF-a konkrentno pitanju Nikšića gdje je novac završio, koji je, kako kažu, uzet od penzionera, onkoloških pacijenata.

“Kao što vidimo u papirima, nestalo je preko pola milijarde KM, plus zaduženja od 650 miliona KM Vlade FBiH u ovom sazivu. Tako da imamo milijardu KM za koje ne znamo gdje je potrošeno”, kazao je Mahir Mešalič, šef Kluba zastupnika DF-a.

Također, ukazali su na druge, kako kažu neregularnosti iz revizorskog izvještaja.

“Vlada FBiH je pogodovala Aluminiju na način da je pivatna firma mimo zakona dobila uvezivanje radnog staža gdje je radnik Aluminija vrednji 13 puta od radnika Krivaje ili Fortune iz Gračanice”, naveo je on.

Traže iz DF-a da se u cijeli slučaj uključe i nadležni pravosudni organi.

“Mi kao Klub DF-a ćemo tražiti od Tužilaštva da se uključi u ovaj proces te ćemo tražiti i izvještaj o izvršenju budžeta da vidimo gdje je taj novac otišao”, rekao je Mešalić.

Podsjećamo, ne prestaju reakcije nakon objavljivanja revizorskog izvještaja a među prvima je reagovala i Svetlana Cenić, ekonomski stručnjak.

Cenić: Revizori su utvrdili da je FBiH za godinu dana od suficita od 200 miliona potonula u minus od 536 miliona KM

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!