Diego Arria za N1: Šokiran sam negiranjem genocida u BiH

Vijesti 07. okt 202120:04 > 20:32 0 komentara

Gost N1 intervjua bio je Diego Arria, bivši predsjednik Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija. Njemu će u aprilu naredne godine biti dodijeljeno posebno priznanje Grada Sarajeva. Venecuelanski političar postao je počasni član VKBI-a.

 

“Ja sam došao zbog toga što ću biti proglašen počasnim građaninom Grada Sarajeva i jako sam zahvalan zbog toga. Nisam zatražio da se sastanem sa bilo kim iz vlasti ovdje. Nije bilo na meni da to iniciram. Vjerovatno će me idući put kao počasnog građanina primiti na drugačiji način”, ističe Arria.

Šokiran je kaže negiranjem genocida u Bosni i Hercegovini i reakcijama na Inzkov zakon iz Republike Srpske.

“Civilizirana društva su negiranje genocida odobrila kao nezakonito i dio svijeta je u šoku zbog negiranja”, dodaje ivši predsjednik Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija.

Ništa slično događajima u BiH, nigdje u svijetu, kaže da nije vidio. Strah od islama, po njegovim riječima, postojao je i prije kao i danas.

“Ako Bosna i Hercegovina ne bude iscjepkana nastat će muslimanski svijet u sred Evrope, plašile su se najznačajnije članice Vijeća sigurnosti. Svijet je rekao Bosni tada da će muslimane tretirati kao muslimane, ne kao Evropljane. Dupli stanard je odgovoran za tragediju”, otkrio je Diego Arria za N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!