Direktor Osnovne škole “Rešad Kadić” u Tešnju demantovao navode o vršnjačkom nasilju

Vijesti 29. nov 202311:05 1 komentar
N1

Nakon priče o vršnjačkom nasilju u Osnovnoj školi "Rešad Kadić" u Tešnju, iz ove škole reagovali su demantom. Saopštenje prenosimo u potpunosti:

“Nakon što su pojedini mediji i pojedinci putem društvenih mreža objavili neistinite tvrdnje o dešavanjima u Osnovnoj školi “Rešad Kadić” Tešanj (područna škola u Džemilić Planjama), a radi tačnog informisanja javnosti i suzbijanja širenja neistina i dezinformacija, objavljujemo demant na navedene optužbe.

Neistinito je tvrditi kako škola ne preduzima ništa po pitanju rješavanja vršnjačkog nasilja. Škola postupa u skladu s Protokolom o postupanju u slučajevima nasilja u školi. 

Svaka prijava vršnjačkog nasilja (od roditelja ili učenika) upućena školi se ispita, te se postupa u skladu sa zakonom. U školskoj dokumentaciji nema nijedne prijave protiv učenika koji se optužuje za vršnjačko nasilje putem društvenih mreža.

Gledanje na događaje samo iz jednog ugla omogućava širenje insinuacija i laži koje ostavljaju nesagledive posljedice po društvo u kojem živimo. Navedene objave su nanijele nepopravljivu štetu našoj školi i svim njenim uposlenicima.

Nećemo dozvoliti narušavanje ugleda škole, a ovu i svaku drugu klevetu regulisaćemo putem nadležnih institucija. Isto je najavila i porodica Talo, ako, kako kažu, nadležni ne zaštite njihovog sina. U slučaj je, osim škole i policije, uključen i Centar za socijalni rad u Tešnju.

Žao nam je što je došlo do ovog nemilog događaja. Nastavićemo raditi na suzbijanju svih oblika neprimjerenog ponašanja, u cilju zaštite svakog učenika naše škole.

Iskreno se nadamo da ćete objektivno sagledati ovaj slučaj”, navodi se u saopštenju škole.

Podsjećamo, porodica Talo iz mjesta Džemilić Planje, u opštini Tešanj, apelovala je da prestane nasilje koje se, kako navode, već godinu dana vrši nad njegovim devetogodišnjim sinom. Sve je kulminiralo prošle srijede, kada se iz škole vratio povrijeđen što je prijavljeno i nadležnoj policijskoj upravi. U Službi hitne pomoći konstatovane su mu lakše tjelesne povrede. Od tada je, ispričali su roditelji Salih i Irena Talo, u veoma lošem psihičkom stanju, te se čeka procjena psihologa. Oni tvrde da su se i ranije obraćali školi, no bez uspjeha. Uvjerenje da će sve biti riješeno dobili su tek u ponedjeljak ujutro, nakon što su slučaj objavili javno, na društvenim mrežama, te došli u školu na razgovor sa direktorom.

Ekipa N1 televizije tražila je odgovore od škole, no osim obećanja direktora Adila Bešlagića da sačekamo malo i da će dati izjavu, ništa drugo, do današnjeg demanta, nismo dobili. Roditelji druge strane nisu željeli da govore pred kamerama. Tvrde da se radi o neistinama, te da će čitav slučaj dobiti epilog na sudu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare