Direktor policije o ubistvu: Prevrnut ćemo svaki kamen, dosta je već privedeno

Vijesti 21. mar 202213:07 > 13:36 6 komentara
N1

Direktor policije RS Siniša Kostrešević obratio se medijima u Prijedoru nakon ubistva načelnika sektora krim. policije Radenka Bašića jutros.

“Radi se o vrlo čestitom policajcu i velikom profesionalcu. Svi kapaciteti su stavljeni na raspolaganje, radimo maksimalno da se stane na kraj ovog KD. Pored policije RS, sve druge policijske agencije u BiH i regionu su alarmirane. Prevrnut ćemo svaki kamen ali ovaj slučaj neće ostati neriješen. Lično mislim da je ovo težak dan za Prijedor”, kazao je Kostrešević.

N1 u Prijedoru: Na mjesto ubistva stigao i direktor policije RS (VIDEO)

Dodaje da je već priveden veliki broj ljudi ali da se može davati dodatne informacije zbog istrage koja je u osjetljivoj fazi.

“Ovo je osjetljiva faza istrage i svaka izjava bi mogla ugroziti. Veliki broj osoba je već priveden, dok ovaj slučaj ne riješimo sigurno nećemo stati”.

“Lično sam poznavao Radenka, teško mi je da pričam o tome. Radi se o jednom od najčestitijih policajaca. Radenko je bio policajac 29 godina, dugo je radio svoj posao. Bilo kakva priča o njegovom radu, jednostavno je.. Neću da komentarišem”, kazao je Kostrešević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare