Đokić: “Za mir i stabilnost ključan dijalog Bošnjaka i Srba”

Vijesti 10. dec 202116:55 2 komentara
Screenshot (NSRS)

“Nikad se ne zna da li je ono što se dešava najbolji trenutak. Vrijeme koje će doći će pokazati da li je ovo najbolji trenutak”, istakao je lider Socijalističke partije Petar Đokić odgovarajući u svojoj uvodnoj riječi na upite lidera iz opozicije zbog čega se tema vraćanja nadležnosti od strane vladajuće koalicije aktuelizuje baš sada.

“Svojim destruktivnim odlukama, nametanjem rješenja koja su imali više puta, međunarodna zajednica je dovela do toga da danas imamo ovakve odnose”, istakao je Đokić ističući da je međunarodna zajednica otimala nadležnosti koje su pripadale Republici Srpskoj, da je vršila pritisak u trenucima u kojima se razmatralo da se određene nadležnosti dobrovoljno prenesu na Bosnu i Hercegovinu, navodeći da se u takvim odnosima živi već 26 godina, bez rješenja.

“Deklaracija koju smo ovdje donijeli u Narodnoj skupštini je bila naš poziv za dijalog. Vidjeli smo kako je to završeno”, rekao je Đokić uz tvrdnju da “Bošnjaci smatraju da je sve završeno, da se oko toga nema potrebe govoriti, da mi nemamo praktično krizu”.

“Kako mislite voditi dijalog u institucijama, ako prije toga nemate nikakvu pripremu za taj dijalog”, upitao je Đokić uz tvrdnju da nije moguće donijeti rješenje za krizu, ako prethodno ključna pitanja nisu prodiskutovana.

“Neka se ne ljute drugi, ako želimo trajan mir i stabilnost na ovom prostoru Balkana onda je ključ rješenja tog mira i stabilnosti dijalog između Bošnjaka i Srba”, zaključio je Đokić pozivajući Hrvate da se zbog toga ne ljute, jer “to ne znači da su oni manje važni”.

Dijalogu, kaže Đokić treba pristupiti ističući da “ne vidi razlog zbog čega se to odbija u Sarajevu”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare