Đokić: Želimo da druga strana, FBiH, prihvati pruženu ruku za dijalog

Vijesti 11. dec 202115:58 4 komentara
Facebook

U Laktašima je održan deveti kongres Socijalističke partije uoči kojeg je lider te stranke Petar Đokić istakao da želi “da i druga strana, entitet Federacija Bosne i Hercegovine, prihvati pruženu ruku za dijalog”, kako bi se na najbolji način uredili odnosi u Bosni i Hercegovini i prevazišli problemi koji dugi niz godina opterećuju život svih u državi.

“To neće samo zavisiti od Republike Srpske, neće zavisiti ni od jedne partije u Republici Srpskoj. To će isključivo zavisiti od volje onih koj isu takođe prethodnih godina, dugi niz godina, više od dvije decenije, uticali na to da se u Bosni i Hercegovini izgubi povjerenje i da u tom smislu Republika Srpska traži novi način zaštite svojih interesa”, istakao je Đokić, napominjući da i njegova strana traži pravično rješenje.

“Za nas je pravično rješenje primjena Dejtonskog mirovnog sporazuma i u tom smislu očekujemo da će biti pokrenut dijalog posebno nakon jučerašnnje posebne sjednice narodne skupštine Republike Srpske”, tvrdi Đokić.

Na kongresu je predviđeno donošenje novog programa stranke za četvorogodišnji period. Odgovarajući na pitanje novinara, da li su dio programa i institucije koje bi nastale vraćanjem nadležnosti, Đokić je istakao da u ovom trenutku nisu razmatrali takve opcije.

“Ali kada vam kažem da u programu na više mjesta stoji da se zalažemo za izvorno poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, onda to jasno znači puna identifikacija sa onim što je juče usvojila Narodna skupština Republike Srpske”, zaključio je Đokić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare