“Đukanović se ponaša kao Izetbegović u BiH, ovo bi mogao biti njegov kraj”

Vijesti 19. mar 202321:52 0 komentara
N1

Zijad Bećirović, direktor IFIMES-a u večerašnjem specijalu na N1 komentarisao je izbore u Crnoj Gori navodeći da je odlazak Jakova Milatovića iz Pokreta Evropa sad u drugi krug zajedno sa Milom Đukanovićem iz DPS-a, aktuelnim predsjednikom, mogući pokazatelj da će Crna Gora krenuti ka budućnosti.

“Sve govori da će doći do promjena u Crnoj Gori barem kada je riječ o predsjedniku budući da se formiralo dosta stranaka koje su protiv Đukanovića. Moramo biti oprezni ipak jer je Đukanović vješt političar sa puno godina na vlasti, ali moglo bi se reći da su se građani opredijelili za promjenu”, naveo je Bećirović.

Pitali smo ga da li bi za Crnu Goru bila bolja pobjeda Milatovića u odnosu na Đukanovića?

“Milatović je mlad političar rođen 1986. godine i bio je u vrtiću dok je Đukanović bio na vlasti. S druge strane, ne znam kako bi se više mogla opravdati 33-godišnja vlast Đukanovića. Đukanović se na neki način ponaša kao Bakir Izetbegović, lider SDA, sve se promijenilo samo nije on i njegova stranka. On je rekao da je uveo određene promjene u DPS-u i to su kozmetičke prirode i na kraju ga je to koštalo kao i SDA u BiH. U ovom slučaju bi ovo mogao biti kraj i Đukanovića, ali i DPS-a i mislim da bi bilo dobro da se pojavljuju nove opcije i zato vjerujem da bi Milatović mogao biti stabilizirajući faktor za Crnu Goru”, naglasio je.

Između ostalog, poručio je i to da bi i u BiH mogao na funkcije doći neko ko je mnogo mlađi.

“Mlade generacije moraju u ruke preuzeti sudbine svojih zemalja, jer imali smo priliku vidjeti šta je uradio Đukanović u posljednje 33 godine. u vanjskoj politici je bio dobar, ali u unutrašnjoj nikako producirao je krize i ista situacija je sa političarima u BiH”, zaključio je Bećirović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!