Dodik branio Putina, napao Murphyja i O'Briena pa komentarisao sastanak lidera: Bio je i komičan i tragičan

Vijesti 09. feb 202412:10 0 komentara
N1

"Zapadni mediji od Vladimira Putina pokušavaju da naprave aždaju", kaže Milorad Dodik odgovarajući na pitanje novinara o posljednjem intervjuu koji je ruski predsjednik dao Takeru Karlsonu, američkom novinaru.

“Predsjednik Putin nema namjeru, niti Rusija ima namjeru da vrši eskalaciju… On je u Ukrajini jer želi da zaštiti ruski narod, želi da zaštiti i srpski. Zapad želi da disciplinuje sve nas ovdje. Pokušaj da uvodimo sankcije Rusiji je propao. Imamo čovjeka i državu koja dobro razumije položaj Srba ovdje. Ne možemo da vjerujemo Britancima, Amerikancima, ovoj grupi Amerikanaca, demokrata. Oni su gradili pozicije na lažima o Srbima”, istakao je Dodik.

Osvrnuo se i na jučerašnje razgovore s partnerima te sa evropskom zvaničnicom Angelinom Ajhorst.

“Telefonom sam razgovarao sa Ajhorst i tražio da se izjasni. Ona je rekla da poštuje dogovor naroda ovdje. 15 minuta nakon izlazi Marfi koji kaže ne može ovo, ono. I sastanak juče, koji je bio dobar, bio je i komičan i tragičan”, navodi Dodik.

Kaže da Majkl Marfi utiče na Trojku da odustaje od onog što je sama napisala, a što je usvojeno i prihvaćeno od svih.

“Marfi vidim da je oronuo, on je ambasador samo u FBiH… O Brajan, radi se o prepotentnom tipu koji misli da svi treba da legnu kad se on pojavi. Bio je obični nosač torbi”, u svom stilu optužuje.

Osvrnuo se i na pitanja izbornog zakona, koji je kad je usaglašen kaže, najednom prestao biti prioritet.

“Ako Šmit nametne, koliko sam shvatio lidere, svi su protiv, mi ćemo odustati od EU dokumenata, donijeti svoj izborni zakon”, zaključio je Dodik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!