Dodik: Dino Konaković će to riješiti

Vijesti 15. mar 202417:00 0 komentara
N1

"Dino Konaković će to riješiti", poručio je to Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, odgovarajući na pitanje kako komentariše pisanja medija da članice Evropske unije Holandija i Danska smatraju da ne treba jednostavno dati zeleno svjetlo Bosni i Hercegovini kada je u pitanju njen pregovarački status za ulazak u EU.

“Ali neka zna Holandija da nikada nećemo prihvatiti neke njihove vrijednosti poput LGBT populacije”, rekao je Dodik.

Komentarisao je i najavljenu rezoluciju o Srebrenici Zlatka Lagumdžije, koju je ministar spoljnih poslova BiH Elmedin Konaković podržao rekavši:

“Lagumdžija sam, bez ikakvih ovlaštenja, pokušava da gurne pojedine rezolucije, a to će uništiti pregovaračku poziciju BiH. To je provokacija, kao i Konakovićeva podrška. Njegova izjava je imbecilna i njegova podrška”, kazao je Dodik.

Komentarisao je i kazne CIK-a strankama, između ostalog i SNSD-u, za nepoštovanje odredbi finansiranja političkih stranaka za vrijeme predizborne kampanje 2020. godine rekavši da se progon CIK-a ne može više tolerisati.

“Oni ni nemaju nadležnosti za lokalne izbore, to je samo ispunjavanje želja strancima, ali platićemo kaznu”, priznao je Dodik.

Inače, održana je sjednica IK SNSD-a na kojoj je razmatrana aktuelna politička, ekonomska i bezbjednosna situacija. Dodik je rekao da je RS u svim navedenim segmentima stabilna.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!