Dodik i Cvijanović danas u Budimpešti, planiran susret sa Orbanom

Vijesti 20. aug 202308:21 2 komentara
REUTERS/Dado Ruvic

Predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik i članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović nastavljaju danas posjetu Mađarskoj, tokom koje će se sastati sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

Iz kabineta predsjednika RS najavljeno je da je sastanak sa Orbanom predviđen u 10.15 časova u Karmelićanskom manastiru u Budimu, nakon čega će biti objavljeno saopštenje.

Dodik i Cvijanović prisustvovat će finalnoj muškoj sprint-trci na 100 metara u okviru Svjetskog prvenstva u atletici u Državnom atletskom centaru u Budimpešti, koja je predviđena za 17.15 časova.

U 20.30 časova Dodik i Cvijanovićeva će prisustvovati svečanoj večeri koju organizuje premijer Mađarske Viktor Orban.

Posjeta Mađarskoj je povodom obilježavanja Nacionalnog dana ove zemlje – Svetog Stefana /Ištvana/.

Dodik i Cvijanović prisustvovali su juče liturgiji i lomljenju slavskog kolača u domu Eparhije Budimske u Sentandreji, i tom prilikom predsjednik RS uručio je Orden Njegovom preosveštenstvu vladici budimskom Lukijanu.

Svečanosti je prisustvovao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koga je episkop Lukijan odlikovao Ordenom Eparhije budimske prvog reda za doprinos očuvanju srpskih interesa i veza, a koji je prošle godine primio Dodik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare