Dodik: “Inzkov zakon” neće biti objavljen u Službenom glasniku RS

Vijesti 04. feb 202209:36 0 komentara
Milorad Dodik i Željko Komšić (Shutterstock)

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik istakao je da Republika Srpska zaključcima Narodne skupštine potvrđuje da je "suverena u odlučivanju i da nije destabilizujući faktor u državi".

“Mi njima zauzimamo svoj proaktivan stav u aktuelnoj krizi i sa sebe skidamo klevetu iz Sarajeva da su svi problemi potpisani našim imenom i prezimenom. Ljudima u Republici Srpskoj je jasno da nisu, ali neki spolja radije zadržavaju predstavu o našoj krivici”, istakao je Dodik u autorskom tekstu za “Nezavisne novine”.

Vezane vijesti

On je naglasio da mu nije poznato da se u državnim institucijama išta odlučivalo što je bilo protivno interesima Republike Srpske ili zaključaka koje je usvojila skupština ovog bh. entiteta u julu prošle godine.

“Naravno da ne prihvatamo tzv. Inzkov zakon niti će taj zakon biti objavljen u `Službenom glasniku Republike Srpske`. Kako će dio međunarodne zajednice da riješi to pitanje, to prepuštamo njima. Ali, mi ne želimo da sjedimo skrštenih ruku, čekajući milost neizabranih stranih državljana kad bi se oni mogli pozabaviti pitanjem spornog zakona. Sve vrijeme govorimo o tome da moramo da budemo suvereni u odlučivanju, mi ništa drugo ne radimo”, naglasio je Dodik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!