Dodik iz Banjaluke: Podržao sam Lukića na Twitteru, u mislima sam sa njim

Vijesti 13. feb 202413:16 0 komentara
F.Z./N1

U Sudu Bosne i Hercegovine danas počinje suđenje Milošu Lukiću, vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske, optuženom za nepoštovanje odluka visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini.

Lukić je prvobitno bio optužen s Miloradom Dodikom, predsjednikom RS, ali je suđenje u odnosu na njega razdvojeno usljed Lukićevog zdravstvenog stanja.

Dodika danas nije bilo u Sudu Bosne i Hercegovine, a medijima u Banjaluci je izjavio kako je Lukića podržao – preko društvene mreže X (nekadašnji Twitter).

“Obratio sam se na svom Twitter nalogu i rekao sve oko Lukića – čovjeka koji je pokazao hrabrost i nije oklijevao da zaštiti interese RS. Nisam otišao jer naša policijska struktura procjenjuje da ima nekih rizika za moje kretanje u FBiH, ali sam u mislima sa Lukićem”, naveo je.

Podsjetimo, i Dodik je pred Sudom BiH zbog nepoštivanja odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta, a tokom svakog njegovog dolaska na ročište, stizale su i pristalice. Na zadnjem ročištu došlo je i do incidenta kada je potpredsjednica SNSD-a, Sanja Vulić, psovala sudije i državu, za šta joj je uručen i prekršajni nalog.

Nakon što je Sanja Vulić dobila policijsku zaštitu: “Šta je s povratnicima koje svakodnevno napadaju?”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!