Dodik Džaferoviću: Ja i Komšić smo pili rakiju u njegovom kabinetu

Vijesti 18. okt 202114:10 > 14:23 6 komentara
N1

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik kazao je kako ga "boli briga šta će Željko Komšić uraditi ili neće", kada je u pitanju istraga o ulasku harmonikaša u zgradu Predsjedništva BiH. Upitao je gdje piše da ne smije imati alkohol u svom kabinetu i poručio Šefiku Džaferoviću kako su "on i Komšić pili rakiju u njegovom kabinetu prije nekoliko mjeseci".

“Bile su lijepe pjesme – “Romanija”, “Srpkinja majka mene rodila” i još neke. Pjevao sam i svojoj majci. Što bi to bio problem? Koga ja to vrijeđam? Zašto to od čovjeka sada pravite? Jedino mu pomažete da postane najpopularniji u regionu. Šta je nenormalno urađeno? To što smo normalni”, rekao je Dodik.

Istakao je kako niko “njima ne brani da rade u svojim kabinetima šta hoće”.

“Jednom sam ušao kod Džaferovića, mogu da rade u svom kabinetu šta hoće. Taj kabinet pripada srpskom članu Predsjedništva i okupili smo se da pokažemo da nema razloga za zabrinutost. Što Komšić nije probao spriječiti kada je takav junačina. Gdje piše da ne smije da uđe harmonikaš, da se ne smije pjevati ili da član Predsjedništva ne smije imati alkoholna pića u svom kabinetu? Ako nema to kod Džaferovića, to poštujem, ali isto tako ću mu reći da smo ja i Komšić pili rakiju u njegovom kabinetu prije nekoliko mjeseci. I sada odjednom Milorad Dodik problem i pjesma koja nikoga ne dira. Romanija je predivna pjesma”, poručio je Dodik.

Podsjetimo, Dodik je u petak najavio kako će u svoj Kabinet dovesti harmonikaša da se provesele, što je i učinio. Ovo je izazvalo oštre reakcije njegovih kolega i političara, a poručili su da je ponizio sebe i institucije BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare