Dodik: Konaković tipičan sljedbenik politike Alije Izetbegovića i muslimanskog fundamentalizma

Vijesti 28. maj 202414:18 4 komentara
N1

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik upitao je koliko puta ministru vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedinu Konakoviću treba reći da "on nije BiH i da sve što govori, govori u svoje ime".

“To govori da si ti tipičan sljedbenik politike Alije Izetbegovića, muslimanskog fundamentalizma u BiH. Nisi dostojan da predstavljaš BiH koja je predviđena Dejtonom, a pogotovo nisi dostojan da polemišeš i upućuješ bilo kakvu poruku predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću”, istakao je Dodik komentarišući na društvenoj mreži “X” Konakovićev poziv predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Podsjetimo, Konaković je pozvao Vučića u New York, na Generalnu skupštinu UN-a 11. jula ove godine na prvo obilježavanje Međunarodnog dana sjećanja na genocid u Srebrenici, navodeći ”da može da se ogrne zastavom, a i ne mora”. Naveo je da ga “naravno poziva i u Potočare”.

Vučić je u svom dramatičnom odgovoru, između ostalog, kazao da je Konaković pozvao na njegovo ubistvo.

Važno je istaći da Dodik već godinama vrijeđa Bošnjake nazivajući ih muslimanima te često koristi lažne navode o fundamentalistima i teroristima u FBiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare