Dodik: Mi nikome ne prijetimo, samo govorimo o mogućoj reakciji

Vijesti 09. jan 202414:39 1 komentar
F.Z./N1

"Republika Srpska ostaje posvećena slovu Ustava jer ako nije moguće da se vratimo na ustavni položaj RS onda je besmisleno da budemo u njoj", poručio je predsjednik RS Milorad Dodik nakon ceremonije odlikovanja institucija i pojedinaca povodom 9.januara kojeg je, podsjećamo, Ustavni sud BiH više puta proglasio neustavnim.

Na pitanje da li će se RS ocijepiti ukoliko visoki predstavnik Kristijan Šmit donese zakon o državnoj imovini te ko će ga podržati na tom putu, Dodik neodređeno, ponavlja da visoki predstavnik ne postoji.

“On je imaginacija, podržaće me narod. Da li ćemo imati stolicu u UN, nije ni važno toliko, ako dođe do te situacije, ona je za mene uvijek hipotetički. RS je međunarodno priznata međunarodnim sporazumom sa visokim stepenom samostalnosti u sklopu Dejtonskog mirovnog sporazuma. Mi nikome ne prijetimo i mi ne provodimo nikakvu akciju, samo govorimo o mogućoj reakciji”, rekao je Dodik.

Komentarisao je i saopšenje američke ambasade povodom obilježavanja Dana RS te ponovio da američki ambasador u BiH u RS “nije dobrodošao”.

“Šta on ima sa tim, on je sebi umislio da može da drži prodike o istoriji o svemu. Mi sa njima ne sarađujemo, zlonamjerni su, sramota je da on predstavlja jednu tako veliku zemlju kao što je Amerika. U RS nije dobrodošao”, rekao je Dodik.

Podsjetimo, ranije su dodijeljena odlikovanja povodom 9. januara.  Na spisku se našao i Viktor Orban koji je odlikovan Ordenom RS na ogrlici, najvišim odlikovanjem. Orden će biti ceremonijalno uručen naknadno s obzirom da se mađarski premijer bez obzira na poziv nije pojavio na obilježavanju. Priznanje je dobio i pjevač Mirko Pajčin, poznatiji kao Baja Mali Knindža.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare