Dodik najavio da će strance od sada zvati Rudonjama i pokazivati im srednji prst

Vijesti 27. aug 202315:37 15 komentara
RTRS / Printscreen

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je na "Kočićevom zboru" na Manjači da će od sada sve strance zvati "Rudonjama", optuživši SAD, Njemačku i posebno Veliku Britaniju da vode politiku usmjerenu protiv Srba.

„Iako mislimo da smo se izborili za slobodu, mi i danas ovdje imamo Rudonje, kao u Kočićevo doba. Imamo glavnog Rudonju iz istog naroda iz kojeg je bio i onaj iz Kočićeve priče. Taj Rudonja hoće da otme zemlju Srbima, a mi mu iz inata pokazujemo srednji prst“, rekao je Dodik, obraćajući se prisutnima na „Kočićevom zboru“.

Dodao je da i on usko ide na „neke sudanije“, kao nekada Kočićevi junaci, aludirajući na optužnicu koju je protiv njega podiglo Tužilaštvo BiH zbog nesprovođenja odluka visokog predstavnika u BiH.

Ponovio je svoje stavove o BiH.

“BiH nije naša država, to je trenutno naše moranje“, rekao je Dodik.

„Bez Republike Srpske nema slobode. Bez Republike Srpske nema Srba na Manjači, bez Republike Srpske nema ni Kočićevog zbora“, zaključio je Dodik.

Standardno, ponovo se uhvatio mikrofona. Pred prepunim šatorom zapjevao je hit od Mitra Mirića “Ne može nam niko ništa”, inače pjesmu koju pjeva u gotovo svakoj svečanosti poput ove.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare