Dodik: Ne može se Srbe kvalifikovati kao “genocidaše”

Vijesti 07. feb 202215:49 > 16:29 9 komentara
Milorad Dodik (Shutterstock)

Odnos prema Zakonu o zabrani zloupotrebe pojma genocid odrediće dalje kretanje u Bosni i Hercegovini, rekao je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a Milorad Dodik komentarišući negativne reakcije na pristigli tekst zakona.

Dodik je dodao kako u svakom prijedlogu zakona imaju oni koji su za i protiv.

“Ko je negativno reagovao, nemam pojma? Naravno da u svakom prijedlogu imate one za i protiv. Naš prijedlog je ozbiljan, on treba da riješi problem koji je vezan za činjenicu da se zloupotrebljava taj termin u pogledu etiketiranja Srba i Republike Srpske kao takvim, što ona naravno nije, jer sva priča ide o tome da je krivica individualna i ne vidim zašto bi neko bio protiv”, ocijenio je Dodik dodajući da će odnos prema predloženom zakonu odrediti dalje kretanje u Bosni i Hercegovini.

Upitan na koji način će se odnos prema zakonu odraziti na Bosnu i Hercegovinu Dodik je rekao “naravno u smislu političkih odnosa, ako neko treba da Srbe kvalifikuje kao genocidne i Republiku Srpsku kao genocidnu tvorevinu, nas kao genocidaše, naravno da ta atmosfera ne može”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare