Dodik: Da su Džaferović ili Izetbegović na mjestu Putina? Davno bi zavrnuli plin

Vijesti 25. sep 202212:25 4 komentara
N1

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da Rusija ostaje privržena Dejtonskom mirovnom sporazumu i nije spremna da se iz njega povuče, bez obzira na to što zapadnjaci pokušavaju da je izbace.

“Rusija se veoma aktivno uključuje po pitanjima koja dolaze iz BiH u Savjetu bezbjednosti UN-a”, rekao je Dodik za Mis televiziju iz Sidneja.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine je zaključio kako je ruski predsjednik “Vladimir Putin prijatelj mira, stabilnosti, uvažavanja, politike nemiješanja i politike koja treba da osigura dugoročnu stabilnost i mir, a to je i ono za šta se Republika Srpska i zalaže”.

“Putin je nesumnjivo veliki prijatelj svih miroljubivih ljudi na svijetu i onih koji hoće da sarađuju sa Rusijom i uvažavaju je. Naš narod je nesumnjivo jedan od tih”, rekao je Dodik.

Na kraju razgovora, Dodik se osvrnuo na uvođenje sankcija Rusiji i otkrio je kako mu je Putin kazao da zna sa kakvim se teškoćama susreće u vezi sa tim.

“Rusija je velika država sa velikom politikom, nisu skučeni kao ovi u Sarajevu gdje mržnja izvire na svakom koraku od strane političkog Sarajeva i prema Srbima i Srbiji i Republici Srpskoj, u ovom trenutku gotovo vidljivo i prema Rusiji, a pogotovo prema Putinu. Rusija na to nije uzvratila time da Federacija BiH ne dobije gas nego da to bude po istim uslovima kao prema RS-“, naveo je Dodik.

On je ocijenio da to govori o veličini Rusije i predsjednika Putina.

“Da su Šefik Džaferović ili Bakir Izetbegović u drugoj poziciji oni bi davno zavrnuli gas, ali nisu. Zato je Rusija velika, moćna”, rekao je Dodik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare