Dodik od Putina dobio orden, a šta će dobiti građani?

Vijesti 21. feb 202419:51 0 komentara
Reuters

Kulminacija istočne turneje predsjednika Republike Srpske, čovjeka pod zapadnim sankcijama bio je susret sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom. Baš na istoku Dodik se požalio na zapad, te ponovio protivljenja ulasku Bosne i Hercegovine u NATO. Za sve je dobio orden- a šta će dobiti građani?

Srdačni pozdravi, osmijesi, i orden Aleksandra Nevskog iz ruku Vladimira Putina na lijevi rever kaputa Milorada Dodika.

Za razvoj saradnje Ruske federacije i Bosne i Hercegovine, jačanje partnerstva sa Republikom Srpskom. Uz tri poljupca na kraju, ponovljene anti NATO poruke, te protivljenje zapadnim sankcijama za Rusiju.

“Od Dejtona se otišlo ka zloupotrebi i nametanju jednog Nijemca koji nije legalan i potvrđen u Savjetu bezbjednosti visoki predstavnik. Vama se zahvaljujem što imate pažnju na tom pitanju, jer da mu date ovlašteja, sigurno bi ukinuo RS. Odbijamo da se pridružimo sankcijama Zapada prema Rusiji… Pogotovo bez oklijevanja odbijamo da se uključimo u članstvo u NATO savez”, kazao je Dodik.

Uz opasku da je BIH zapadni protektorat, Dodik je ponovio da su prijatelji Republike Srpske Aleksandar Vučić i Viktor Orban.

“Znam situacija u RS nije jednostavna. Spremni smo da razgovaramo po ovom pitanju, zahvalni smo Vam da redovno održavate odnose sa Rusijom i više naših inicijativa”, poručio je Putin.

Sve se dešava u Tatarstanu, većinski muslimanskoj ruskoj republici. Nekadašnju izjavu da hodže u BIH arlauču, Milorad Dodik nije ponovio pri posjeti džamiji Kul Šarif. Iz časa u čas pratile su se poruke iz ruskog Kazanja u Bosni i Hercegovini-posebno u Banjaluci.

Detalje donosi Snežana Mitrović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!