Dodik pisao Konakoviću: Još jednom pokazujete nepoznavanje međunarodnih odnosa i diplomatije

Vijesti 23. okt 202415:31 0 komentara
N1

Predsjednik RS Milorad Dodik pisao je ministru spoljnih poslova BiH Elmedinu Konakoviću, o čemu je javnost obavijestio na društvenoj mreži X.

“Vaša rečenica u kojoj navodite da je moj prisustvo na Samitu BRIKS-a “fiktivno” još jednom pokazuje Vaše nepoznavanje međunarodnih odnosa i diplomatije, ali i lijepog ponašanja nekoga ko se nalazi na tako važnoj funkciji”, napisao je Dodik

Naveo je da “njegovo prisustvo na Samitu predstavlja veliku čast za RS” te da su ga “organizatori pozvali kao predsjednika RS zajedno sa najvećim liderima poput: predsjednika Kine, Turske, Egipta, Ujedinjenih Arapskih Emirata i premijera Indije”.

X/Dodik

Naveo je i da na njemu učestvuje i generalni sekretar UN, te da je BRIKS “mirovna asocijacija” koja, kako navodi, “budi nadu da će svijet biti pravedniji i pošteniji gdje se zemlje ponašaju suvereno i bez nametanja svojih zahtjeva drugima”.

“Gospodine Konakoviću bolje bi bilo da umjesto neprestanih i neosnovanih kritika da se okrenete uspostavljanju međunarodne saradnje BiH sa zemljama koje učestvuju na Samitu BRIKS-a a koje se izdvajaju kao vodeće ekonomske sile”, poručio je Dodik.

X

Dodik je u prilogu objavio fotografiju svih učesnika Samira BRIKS-a koji se odrzava u Rusiji među kojima je i njegova fotografija ispod koje piše “Predsjednik Republike Srpske”.

Podsjetimo, Konaković je rekao putovanje Milorada Dodika u Rusiju njegova poruka Briselu koju Evropska unija napokon mora shvatiti.

“U EU moraju konačno otvoriti oči i ne mogu više kažnjavati sve građane BiH i sve nas koji smo proevropski orijentisani i činimo sve da stignemo na to odredište”, istakao je Konaković.

Dodikovo prisustvo na Samitu BRIKS-a nazvao je fiktivnim jer on tamo nema mogućnost da bilo šta konkretno napravi osim skupljanja poena kod nekih glasača. >> Opširnije

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!